3. 11. 2009

Končím ... a začínám

Začal nám měsíc listopad a s tím končí mé další profesní období. Byl mi ukončen pracovní poměr na základní škole v Hustopečích. Tentokrát však nešlo o vzájemnou dohodu, ale o vcelku nekorektní jednání určité skupiny lidí.

Končím ... se školami v mém regionu

Události kolem mé osoby nabraly v posledních měsících až bizarní otáčky. Ještě minimálně měsíc si chci nechat odstup nad celkovým hodnocením. Do poslední chvíle jsem se snažil nalézt dohodu a řešení, které by stabilizovalo pozici nejen mou, ale i u ostatních aktérů. První fáze, cíleně zaměřená na situaci v Hustopečích, však prozatím nepřinesla žádný užitek. Bohužel profesní nadhled šel v mnoha případech do pozatí a osobní a emotivní pohled často bránil a stálé brání k narovnání vztahů.

Většinou ústně podávaná "doporučení" a "hodnocení" mé osoby jak v mém pracovním působišti tak v mém bydlišti mne postupně přiměla ke dvěma zásadním rozhodnutím:
  1. V dohledné době se nesnažit o získání pracovního místa na žádné škole v regionu Hranicka, přihlašování do konkurzů na různé manažerské funkce nevyjímaje.
  2. Pozastavit veškeré mé aktivity, spojené s mými živnostenskými oprávněními.
Uvidíme, co přinesou dny příští. Rozuzlení si osobně datuji do konce tohoto roku.

... a začínám (ale odkud?)
Nyní stojím před otázkou, do čeho investovat svou energii a kam nasměrovat své další profesní působení. Ačkoliv mě mnoho přátel (a paradoxně i nepřátel) nabádají, abych opustil školské prostředí, nechci tímto krokem "znehodnotit" své minulé snažení. Nicméně je zřejmé, že situace ve školství není jednoduchá a to především z důvodu výrazného omezení zdrojů (lidských, finančních, organizačních, politických i společenských). V tomto momentě uvažuji primárně o:
  • vrácení se k činnosti školního informatika na volné noze ;-)
  • nabízení spolupráce se vzdělávacími institucemi a profesními organizacemi ve školství a to v oblasti řízení projektů a týmové spolupráce s nezanedbatelnou rolí informačních technologií
  • nasazování a využívání webových aplikací jako nástrojů pro sdílení informací se zaměřením na školské prostředí
  • poskytování svého know-how formou konzultací, případně lektorské činnosti
S těmito mými záměry jsem spojil svůj nový profesní web http://david.hawiger.cz. Pokud jsem vás jakkoliv oslovil, s důvěrou se mne můžete obrátit. Právě totiž začínám ...

Žádné komentáře:

Okomentovat