19. 11. 2011

Změna pro Hranice v zájmu Věcí veřejných

Dnes vyšel v internetovém Hranickém deníku článek Hranice zůstávají dál bez Kontrolního výboru od Pavla Mašláně. Zaujala mě v něm věta paní zastupitelky Kopřivové - cituji:
„Já jsem na žádné problémy nenarazila. Jestli to bylo tím, že jsem členem koalice a ti, kteří odstoupili, byli z opozičních stran, to nevím."
Nejsem si vědom toho, že by pan Macháček byl kandidátem opoziční strany.

... a o tom to je!

Bezesporu jde o přeřeknutí, které však pravděpodobně vychází z dlouhodobé zkušenosti během práce tohoto orgánu města. Jak příznačné, když zastupitelka vítězné strany i po volbě nové místostarostky vlastně neví, kam ti lidé ze Změny pro Hranice patří...

Přitom samotné stránky Změny pro Hranice zarytě mlčí - poslední aktualita je z 20.6.2011. Berme přitom v potaz, že toto uskupení výrazně posílilo vliv na chod města, protože po posledním zastupitelstvu získalo post místostarosty (i když ty uši jsou odřené až do krve). Na jejich webu ani zmínka, natož prezentace nějakého společného postoje, ne-li přímo vize a cílů.
Korunu tomu všemu pak dává rozhovor s novou paní místostarostkou. Zmínka o Změně pro Hranice musela vyjít z úst redaktora a odpověď na ni je hodna spíše řadového člena, nikoliv osobnosti, která zaujala druhý nejvýznamnější post ve městě. Přečtete-li si rozhovor celý, pak byste marně hledali priority ve své budoucí práci a konkrétní představy, jak být městu prospěšná. Tudíž opět bez deklarovaných vizí a cílů ...
Smutný obrázek po roce fungování ve vedení města.

V jednom z posledních článků na webu Změny pro Hranice pan Macháček na závěr veřejně vyzýval "moji rodnou komunální stranu", aby něco někde někomu dokládala. Je ode mne příliš troufalé za dané situace žádat o srozumitelnost a čitelnost z jejich strany?

Pohádka o kontrolním výboru 

Situaci v Hranicích by šlo charakterizovat pohádkou o tom,  "jak hraniční pejskové a především hranické kočičky pečou dort". Po volbách to vypadalo, že jeho kvalita nebude nic moc, ale snad to k jídlu bude. Kontrola však dala jasně najevo, že takto si pečení dortu nepředstavuje. A protože na jejich názor "kuchaři" kašlali, tak to zabalili. 

I stalo se, že hranická zvířena se rozšířila a do dortu to bude ládováno hlava nehlava. Navíc z některých jejich výroků to vypadá, že vlastně o vnější kontrolu nestojí, protože by měla být účinnější "vnitřní vzájemná kontrola zvířat" již na Radě města.
Protože však vnější  kontrolu poptává zákon, tak ji nějak "průřezově" poskládejme.

Nejraději bych řekl, co si napečete, to si také snězte. 
Doufám jen, že hranický občan si bude pamatovat, co to vlastně dostával za "pochutiny" - zvláště doporučuji upoutat pozornost na kuchaře, kteří požadovali změnu "ve vaření" (ať už pro Hranice nebo přímo ve Věcech veřejných).

Žádné komentáře:

Okomentovat