14. 9. 2010

Komunální politika, místní školství a já = Hranice 2000

Přibližně od poloviny prázdnin jsem nemálo svého času pomáhal opětovnému vstupu Hranic2000 do blížících se komunálních voleb. Dnes jsme oficiálně vstoupili do místní předvolební kampaně, tak proč se o tom nezmínit i tady, že?

V místních komunálních volbách jsem se angažoval již vícekrát a vždy to pro mne byla nová zkušenost. V čem je to nové tentokrát?
  • řízení a týmová práce
  • nástroje Web 2.0
  • vnímání místního školství
Nejdůležitější změnou (a pro mne příjemným zjištěním a velkou motivací zároveň) je nové pojetí práce. Již bezmála tři měsíce pracujeme v režimu týmové práce a je to znát. Nicméně to by bylo na jiný článek, a to předpokládám čtenáře mého blogu natolik nezajímá.

Komunální volby na Internetu

Stejně jako v předchozích volbách jsem převzal zodpovědnost za prezentaci na webu. Naštěstí tentokrát na to nejsem sám a na výsledku je to doufám poznat. Naše webové stránky Hranice2000 běží v Google Apps a to mi umožnilo, abychom v rámci našeho týmu více spolupracovali a komunikovali. Nicméně první spojení s i-genenrací bylo založeno na Facebooku (doba a mladší generace to žádá ;-) ) - takže můžetenavštívit Hranice2000 na FB. Navíc oproti minulým letům sledujeme statistiky a je to věru vcelku zajímavé.
Samozřejmě mi nedalo a začal jsem pátrat i po "konkurenci". Prozatím jsem našel - místní ODS, místní VVečka a místní Zelené.

Školství

Po tom, co se kolem mne v regionu událo v minnulém roce, je pro mne nemalým zadostiučiněním, že mě moji kolegové respektují jako osobu, která má k místnímu školství co říci. Proto mi bylo potěšením se nemalou měrou spolupodílet i na té části volebního programu, která se týká školství.
A i zde jsem zaregistroval určitý posun ve smýšlení lidí. Dříve jsme se bavili vícemnéně o provozu škol (včetně jejich udržení či zrušení) a vrcholem debaty byly zájmové útvary - slovo "školská rada" bylo pro většinu velkou neznámou. Dnes se již bavíme o kvalitě vzdělávání ... doufejme, že tento trend bude dodržen.

Tak snad už jen na závěr ... tady je moje vizitka.

Tož tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat