26. 1. 2010

Kdo chce kam, pomozme mu tam ...

... aneb (sebe) řízení v kostce.

V mém příspěvku Děkuji, Vladimíre Mlynáři jsem se v závěru zavázal, že poskytnu veřejně sumář rad a návodů. Svůj závazek tímto plním - ono to totiž tak těžké nebylo ;-). Když jsem své "poděkování" psal, již jsem měl celý koncept prakticky hotový a jen jsem jej musel hodit do elektronické podoby.
Pravdou však je, že jsem si původně nemyslel, že jej zveřejním.
Pro nedočkavé si dovoluji ihned poskytnout odkaz - tady to máte.

O čem to je?

Čtenářům příspěvku, na který se odkazuji v úvodu, se omlouvám - víceméně zopakuji již řečené.
Z důvodu mé pozice ve vedoucí funkci jsem se v minulých letech více orientoval na (většinou sebe)vzdělávání v oblasti (sebe)řízení (poznámka: a tím jsem zanedbával vzdělávání v oblasti ICT, což mi upřímně teď dost chybí :-( ). A loňský rok byl pro mne školou, kterou si hned tak každý neprojde.
Již na konci roku 2009 jsem se rozhodl, že si pro svou potřebu vypracuji jakýsi sumář rad a návodů. Tomu jsem v poslední době podřídil svůj čas (a že ho mám momentálně požehnaně) a znovu jsem si prostudovával některé učebnice a knížky. Někteří z vás také víte, že jsem chtěl mít i "zpětnou vazbu" od mých oponentů či zainteresovaných účastníků událostí roku 2009 - moc jsem toho nezískal, ale přežiju to ... :-)

Jaký je obsah?

Vytvořenou "příručku" jsem koncipoval jako prezentaci, která jde snadno vytisknout do podoby brožurky. Obsah prezentace se zaobírá:
  • osobností
  • jednoduchým návodem, jak být pánem svého času
  • sumářem základních úkonů, které řeší osoba ve vedoucí funkci
  • vybranými základními a jednoduchými pravidly, používanými v rámci managementu
  • některými pomůckami, pomáhajícími při rozhodování, jež mají podobu jednoduché matice (chcete-li dvě osy, na každé po dvou hodnotách = rozdělení prostoru na čtyři oblasti)

Bude-li někomu můj materiál k užitku, mělo smysl jej poskytnout. Máte-li navíc nějaký dotaz či nejasnost, dohodneme-li se (s vědomím, že chci být pánem svého času ;-) ), jsem k dispozici.

Žádné komentáře:

Okomentovat